Street food festival s doprovodným programem.
Srpen je doba rajská. Po červencové odmlce se série gastronomických akcí Vivat Zelňák vrací na horní část Zelného trhu a nabídne oslavu rajských jablíček a další dobroty. To vše v pátek 19. srpna (11.00–21.30 hodin) a v sobotu 20. srpna (9.00–15.00 hodin).
Restaurace RYNK Vám nabídne:
- Tomat RYNK Drink 1 – Rajče, tomat šťáva, gin, bazalka, citrónová šťáva, cukrový sirup (alko)
- Tomat RYNK Drink 2 – Rajčatový juice, máta, limetková šťáva, sirup (nealko)
- hovězí roastbeef, salsa ze zelených rajčat – Bruschetta s hovězím tatarákem a pestem ze sušených rajčat – Rajčatová gazpacho pěna s bazalkou
Kavárna ERA a její lehké letní menu:
- polévka gazpacho
- tataráček z rajčat
- plněné pečené rajče s kozím sýrem
Rajské dobroty z MIKROFARMY:
- HOT DOG s ručně dělanou klobáskou z farmářského vepřového se sušenými rajčaty, bylinkový dip a rajčatovo-cibulková salsa v máslové housce
- BURGER z vyzrálého hovězího masa s majonézou ze sušených rajčat, mozzarellou, barevnou rajčatovou salsou a čerstvým salátem v máslové briošce
HUHUCHILLI – to je nejostřejší prodejce akce, který se představuje takto: "Vyrábíme domácí chilli omáčky a hořčice lahodných chutí z těch nejkvalitnějších a vždy čerstvých surovin a garantujeme Vám, že naše chilli omáčky a hořčice jsou skutečně pikantně pálivé chuti. Veškeré omáčky a hořčice vyrábíme z námi vypěstovaných chilli papriček, o které se s láskou a péčí staráme od semínka, podle našich originálních receptur. Všechny produkty jsou bez konzervačních látek a 100% vegan. Vyrobeno v Česku. Ruční práce.